Augmented Reality App laten maken

Er is een enorm momentum in het Augmented Reality landschap. Volgens Statistica wordt er voorspeld dat de markt in 2025 ongeveer 195 miljard waard zal zijn, tegenover 5 miljard in 2018. Dankzij SDK’s van o.a. Google en Apple kunnen wij als App ontwikkel bureau snel Augmented Reality functionaliteit toevoegen aan jouw bestaande of nieuwe App. In dit artikel geven we een paar voorbeelden.

Datum publicatie: 15 december 2019

Snapchat

Breng je merk onder de aandacht met een unieke snapchat filter. Taco Bell was het eerste bedrijf die een snapchat filter inzette om het merk onder de aandacht te brengen bij o.a. millennials. De advertentie heeft in totaal 224 miljoen kijkers gehad. Vergelijk dit eens met traditionele media zoals TV waarbij het veel minder duidelijk is wie er kijkt, hoelang ze kijken en of ze eigenlijk wel kijken. Als je bedrijfswaarderingen doet op basis van het paar ogen wat naar een scherm kijkt en daarvan weet hoe oud ze zijn en hoe lang ze kijken dan is het wel logisch dat Facebook, Snapchat en TikTok zoveel geld waard zijn. Maar daar waar Facebook vooral advertentie geld weghaalt bij traditionele “printed media”, daar kannibaliseert Snapchat vooral het advertentie geld uit de tv industrie. 

Wij integreren bestaande AR SDK’s zoals de DeepAR SDK, de Google / Apple AR SDK’s om snel AR functionaliteit in jouw bestaande of nieuwe App te integreren.

De cinco de mayo Snapchat lens
Sephora virtual artist iPhone App

Sephora virtual artist

Lippenstift en make-up virtueel uitproberen op je smartphone. In je luie stoel! Klinkt als een flauwe gimmick? Met meer dan 2 miljoen downloads is het alles behalve dat. Dit is een perfect voorbeeld van nieuwe technologieën en het mobiele kanaal effectief inzetten om je merk onder de aandacht te brengen. Met behulp van SDK’s zoals de Banuba SDK kunnen wij eenvoudig AR integreren in jouw bestaande App of een nieuwe App bouwen.

Lees meer over de Sephora App

Zelf uitproberen

Wanna Kicks

De leegstand in de winkelstraten wordt alleen maar erger de komende jaren. De enige winkels die nog over zijn, zijn vooral kleding winkels. Dit is logisch want je wilt kleding altijd eerst passen voordat je het koopt. Echter met nieuwe AR Commerce innovaties zoals die van de Wanna kicks App kan de winkelstraat vrij snel veranderen. Probeer je nieuwe sneakers virtueel uit via de Wanna Kicks App en koop ze gelijk vanaf je smartphone. Morgen al in huis!

De wanna kicks App voor iPhone met een paar virtuele Puma sneakers

Zelf uitproberen

Ikea Place App

Ikea bracht een tijdje terug de Ikea Place App uit. Probeer je meubels virtueel uit voordat je besluit om ze te kopen. Dankzij dit virtueel uitproberen worden er minder producten teruggestuurd. Binnenkort kun je ook gelijk vanuit de App bestellen.

Lees meer over de Ikea Place App

Zelf uitproberen

Over ons

Heb jij een bestaande App of wil je een nieuwe App laten ontwikkelen en hier AR aan toevoegen? The App Factory werkt sinds 2011 nauw samen met cliënten, leveranciers en talenten. Hierdoor kunnen wij volledig digitale ervaringen creëren die strak verweven zijn met het DNA van jouw bedrijf.

Vragen over augmented reality? neem contact met ons op.

Lees meer blogs

Heb jij een uitdaging waar wij onze tanden in kunnen zetten? E-mail of bel ons.

ONZE ADRESGEGEVENS

Keizersgracht 391A Amsterdam 1016 EJ

+31 (0) 20 358 52 23

maandag tot en met vrijdag: 9:00 - 18:00

Keizersgracht 391A
Amsterdam 1016 EJ
+31 (0) 20 358 52 23

maandag tot en met vrijdag: 9:00 - 18:00