B2B App laten ontwikkelen

Niet alle Apps zijn voor consumenten. Sterker nog, steeds meer bedrijven laten een B2B App ontwikkelen. Hierdoor worden bedrijfsprocessen meestal efficiënter. Bijv. door het hebben van de juiste informatie op het juiste moment. Of het invoeren van informatie versnellen. Als jij een B2B App wilt laten ontwikkelen, lees dan hieronder eerst een paar voorbeelden.

Datum publicatie: 17 december 2019

het hoofdscherm van de JCDecaux schade App

JCDecaux

Waarom zou je een B2B app laten ontwikkelen? Een goed voorbeeld is de JCDecaux App die we een tijdje terug hebben ontwikkeld.

Er gaat nog weleens wat kapot aan de reclame op bushokjes. Denk aan glasschade / vandalisme, denk aan graffiti, vuil of een defecte lamp. Omdat bedrijven advertentie geld betalen, moet JCDecaux zorgen dat deze reclame ten alle tijden te zien is. Daarom hebben ze personeel dat rondrijdt om de bushokjes te controleren. Dit proces kost een hoop geld en kan eenvoudiger.

Door het maken van een eenvoudige App waarin de schade gemeld kan worden, hoeft zo’n team niet meer rond te rijden. Deze App verdient zichzelf terug en is een goed voorbeeld van een B2B App die kosten reduceert voor jouw organisatie.

Lees meer over deze case.

Google Glass enterprise

Als je een B2B app wil laten ontwikkelen, is het handig om naar nieuwe technologieën te kijken, zoals augmented reality.

In augustus 2013 was ik 1 van de eerste Nederlanders die Google Glass mocht uitproberen. Na wat initiële hype is de Google Glass weer naar de achtergrond verdwenen. Met deze bril zie je eruit als een robot en het zal daardoor nooit een succesvol consumenten product worden. Echter sinds 2018 is er echter een nieuwe versie van de bril. Want men kwam er namelijk achter dat de bril voor bepaalde industrieën zeer interessant is. Zo wordt de bril o.a. ingezet bij DHL om het order picking proces te versnellen en om video instructies te tonen bij Agco, een bedrijf dat Traktors in elkaar zet. Hierdoor stijgt de productiviteit tussen de 15 – 35%.

Lees meer over de Google glass enterprise business cases hier.

Jim die de Google Glass draagt

Conclusie

Google glass draait op Android en wij hebben hier jarenlange ervaring in. Google Glass is slechts 1 van de meer dan 10 nieuwe “emerging technologies” die de wereld op zijn kop gaan zetten. Lees hier meer over Augmented Reality. Wij zijn ervan overtuigd dat ongeacht de industrie waar jouw bedrijf zich in bevind, deze technologieën zullen bijdragen om jouw bedrijf efficiënter te maken.

Voor meer informatie over B2B Apps, neem contact met ons op.

Lees meer blogs

Heb jij een uitdaging waar wij onze tanden in kunnen zetten? E-mail of bel ons.

ONZE ADRESGEGEVENS

Keizersgracht 391A Amsterdam 1016 EJ

+31 (0) 20 358 52 23

maandag tot en met vrijdag: 9:00 - 18:00

Keizersgracht 391A
Amsterdam 1016 EJ
+31 (0) 20 358 52 23

maandag tot en met vrijdag: 9:00 - 18:00