Web App

Er zijn verschillende Apps. Zo heb je Native Apps, Hybride Apps maar ook Web Apps. In dit artikel definiëren we wat een Web App is. Wil je meer weten over de verschillen tussen native apps en hybride apps? Lees dan dit artikel.

Datum publicatie: 28 december 2019

Laatste bewerking: 28 december 2019

Inleiding

Een web App is een site die mooi schaalt op je mobiel. Echter, net zoals bedrijven vechten om bovenaan te staan in Google, zo zijn er ook maar een beperkt aantal plekken beschikbaar op het start scherm van je smartphone. Als je eigenaar bent van een website, maar je hebt geen native App, dan kost het jouw gebruiker een paar handelingen extra om de browser App te openen en naar jouw site te gaan. Wij hebben weleens klanten die vanwege die redenen een native App willen laten ontwikkelen. Vaak worden deze Apps door Apple geweigerd in de App Store omdat het niks meer is dan een icoon op de startpagina van de smartphone. Je kunt je doelgroep ook vragen om de App op hun start scherm te zetten. Zie hier de instructies:

iPhone instructies

Open safari, ga naar je website en druk op het middelste icoon.

Scroll omlaag en je ziet "Zet op beginscherm".

De app staat nu op je hoofdscherm.

Android instructies

Open Chrome, ga naar je website en druk op het "meer" knopje rechtsboven.

Bijna onderaan vind je "Toevoegen aan startscherm". Druk hier op.

De app staat nu op je hoofdscherm.

Het belang van een goede App

Ergens in 2016 – 2017 is het mobiel data verbruik groter geworden dan desktop. De meeste bedrijven hebben al een site die mooi schaalt op mobiel en tablets. Een App is echter iets heel anders dan een site die mooi schaalt op een smartphone. Dankzij nieuwe emerging technologieën zoals bijv. Augmented reality vinden bedrijven volledig nieuwe manieren om hun doelgroep effectief te bereiken. Sephora virtual artist App is hier een perfect voorbeeld van. Lees meer over augmented reality Apps hier.

Bekijk onze cases

Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek, stuur een e-mail of bel naar: +31 (0) 20 358 52 23

Heb jij een uitdaging waar wij onze tanden in kunnen zetten? E-mail of bel ons.

ONZE ADRESGEGEVENS

Keizersgracht 391A Amsterdam 1016 EJ

+31 (0) 20 358 52 23

maandag tot en met vrijdag: 9:00 - 18:00

Keizersgracht 391A
Amsterdam 1016 EJ
+31 (0) 20 358 52 23

maandag tot en met vrijdag: 9:00 - 18:00