DailyChef

Geschikte filmpjes handleiding

Ben je een foodblogger en heb je leuke kookfilmpjes? Check hier of ze aan de voorwaarden voldoen om getoond te mogen worden in de DailyChef App.

Waar voldoet een goed filmpje aan?

Eenvoudig en snelle recepten.
Het doel van de DailyChef App is om koken eenvoudiger en leuker te maken. Avondeten en lunch zijn de populairste categorieën. Het maken van je eigen deeg en gebak (uitgezonderd cakes) is voor de gevorderde koker en is minder populair in onze App. Maak dus eenvoudige en snelle recepten.

Ingrediënten verkrijgbaar bij elke supermarkt.
De App koppelt met populaire supermarkten dus het moet mogelijk zijn om de recepten met deze ingrediënten te maken. Voor aziatische recepten, waarvoor je naar de toko moet, kun je vaak een vervangend ingrediënt maken. Deze vervangende ingrediënten zijn meestal wél verkrijgbaar bij elke supermarkt.

Resultaat moet vooraf zichtbaar zijn.
Kookliefhebbers kijken soms maar 1 seconde naar je video. Daarom moet het filmpje altijd beginnen met het eindresultaat.

Het filmpje moet in portret modus zijn.
Filmpjes worden bekeken in portretmodus, niet met een gekantelde telefoon. Heb je goede landschap video’s? Dan kun je deze converteren naar portret modus met videobewerkingssoftware.

Ga snel, maar niet te snel.
De recepten die het beste te volgen zijn, zijn tussen de anderhalf en 3 minuten. Dan is elke stap duidelijk en lang genoeg in beeld, maar is het ook niet te langdradig.

Wees niet bang om te praten.
Foodbloggers met veel volgers praten vaak in hun video’s. Dit geeft jouw en je merk een gezicht, meer karakter en persoonlijkheid. Maak het dus persoonlijk!

Copyrighted muziek
Copyrighted muziek mag tot 30 seconden gebruikt worden en de bron hiervoor is Spotify. Hier is een voorbeeld van zo’n 30 seconde clip. Echter, de meeste goede kookfilmpjes zijn langer dan 30 seconden. Dan kan er gekozen worden voor muziek zonder copyright zoals bijv. op dit kanaal te vinden is.

Ondersteunende tekst in beeld is handig.
Tekst die de stap beschrijft maakt het koken eenvoudiger, maar de tekst moet wel bovenin het filmpje staan. Onderin staat al de titel en eventueel de naam van het liedje en dan staat het soms over elkaar heen.

Laat je “why” terugkomen in de video’s
Echt succesvolle mensen zijn zich bewust van waarom ze iets doen. Hun drijfveer. Dit kan zijn dat je een ziekte hebt en heel erg moet letten op wat je eet. Deze mensen halen voldoening uit het helpen van andere mensen die hetzelfde dieet moeten volgen. Laat dit terugkomen in je video’s, maak het persoonlijk!

Goede filmpjes (open link op Android telefoon):
Voorbeeld 1
Voorbeeld 2

Niet zeker?
Zijn je filmpjes nog niet professioneel genoeg of twijfel je nog? Daarvoor hebben we het creator fund opgericht. Waarbij we samenwerken met professionele foodvideo bedrijven om jouw video’s en merk een duwtje in de rug te geven.

Let's get in touch

Als je de potentie ziet en ook de toegevoegde waarde snapt, dan komen we graag met je in contact. We hebben ook een handleiding gemaakt waar een goed filmpje aan voldoet. Deze kun je hier vinden.

Jouw ideale kookhulpje!

Heb jij een uitdaging waar wij onze tanden in kunnen zetten? E-mail of bel ons.

ONZE ADRESGEGEVENS

Keizersgracht 391A Amsterdam 1016 EJ

+31 (0) 20 358 52 23

maandag tot en met vrijdag: 9:00 - 18:00

Keizersgracht 391A
Amsterdam 1016 EJ
+31 (0) 20 358 52 23

maandag tot en met vrijdag: 9:00 - 18:00