Google Design Sprint

In de Google design sprint gaan we samen aan de slag om jouw App idee helder te krijgen. Om tot een succes te komen, betrekken we alle stakeholders. Dus ook de eindgebruikers! Op het einde van de workshop heb je een compleet plan met grafische ontwerpen, doorlooptijd en kostprijs.

Datum publicatie: 12 december 2019

Over de Google design sprint

Door de jaren heen heb ik veel methodes voorbij zien komen. Een aantal jaren geleden was lean startup populair en ook business model generation, en in 2016 kwam de Google design sprint. Het komt altijd op hetzelfde neer. Maar de Google design sprint heeft een hele heldere aanpak met stap voor stap instructie tot aan de momenten dat er pauze mag worden gehouden, hoe laat en zelfs waarom.

een groep mensen die in een kantoor ruimte samenwerken

Snel een prototype maken

Ik heb jarenlang meegedaan in allerlei hackathons en startup competities van o.a. StartupWeekend, over de hele wereld. Uiteindelijk heb ik meer dan 5 prijzen in ontvangst mogen nemen. De ideeën varieerden van een restaurant App die menu’s vertaald tot aan een Internet of Things plant waarmee je spelletjes kunt spelen. Alhoewel de ideeën varieerden, was het proces keer op keer hetzelfde. En nu wil ik die kennis graag delen met jou. Magie gebeurt als je een groep professionals met verschillende achtergronden een weekend in een ruimte samen laat werken. Ik sta keer op keer versteld wat je kunt bereiken in zo’n korte tijd. Op zondag avond is er een werkend prototype klaar. Echter, als je met ons een Google Design sprint doet, dan hoef je je weekend niet op te geven. 

een ruwe potlood schets van een prototype
7 mensen die overleggen voor een whiteboard.
een zwart-wit foto van een prototype
Een podium met een presentator van het product "EarthBox"

Planning en benodigdheden voor de Google design sprint

Aangezien bij de start van de workshops vaak al duidelijk is wat we willen bereiken, is het onze ervaring dat 3 dagen voldoende is. In deze dagen komen vragen langs als: Waarom doen we dit en waar willen we staan over 6 maanden? Stel je voor dat we falen, waardoor zou dit komen?

Benodigdheden vanuit jouw organisatie:
– Decider (of 2): founder / CEO / product manager
– Finance expert: CEO / business development manager
– Marketing expert: marketeer / PR / community manager
– Customer expert: Sales / customer support
– Tech expert: Software ontwikkelaar (The App Factory)
– Design expert: (The App Factory of jouw bedrijf)

De Google design sprint raad 5 dagen aan. En 5 – 7 mensen maximaal. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat 3 dagen voldoende is, aangezien bij de start er al enigszins een idee is wat we willen bereiken. Ook is 7 mensen maximaal geen harde eis.

De vergaderruimte van het leonardo hotel in Amsterdam west

Locatie

Om de sprint tot een succes te maken, hebben we gekozen voor het Leonardo hotel in Amsterdam West. Op de 14e verdieping heb je fijne vergader ruimtes, een spectaculair uitzicht over Amsterdam en een heerlijke lunch. Een verandering van omgeving helpt om creatief te worden en nieuwe ideeën te bedenken. We zijn echter flexibel, dus we kunnen de workshop ook bij jullie op locatie doen.

Meer informatie

Als je je goed wilt voorbereiden, kun je alvast het boek bestellen en je inlezen. Er zijn ook meerdere Youtube filmpjes beschikbaar. De Google design sprint is niet alleen de sleutel tot succes voor jouw digitale strategie, het is ook een mooie teambuilding gelegenheid. Uit ervaring blijkt dat als je 3 dagen intensief samenwerkt, dat de meeste mensen juist meer energie op de woensdag avond hebben. Door het betrekken van al deze stakeholders hebben we gemerkt dat er ook meer draagvlak is en dat na ontwikkeling, mensen ook meer motivatie hebben om te zorgen dat de App in gebruik wordt genomen en echt een succes wordt.

5 mensen voor een whiteboard die overleggen

Kernpunten Google design sprint

-3 Dagen samenwerken

-Project helder krijgen: prototype, ontwikkelprijs, distributie kanaal, functionaliteit

-Mooie teambuilding activiteit met goede lunch en spectaculair uitzicht!

-Meer draagvlak en commitment in jouw organisatie om het project tot een succes te maken.

Voor meer informatie over de google design sprint, neem contact met ons op.

Bekijk meer cases

Heb jij een uitdaging waar wij onze tanden in kunnen zetten? E-mail of bel ons.

ONZE ADRESGEGEVENS

Keizersgracht 391A Amsterdam 1016 EJ

+31 (0) 20 358 52 23

maandag tot en met vrijdag: 9:00 - 18:00

Keizersgracht 391A
Amsterdam 1016 EJ
+31 (0) 20 358 52 23

maandag tot en met vrijdag: 9:00 - 18:00